Wil je hypotheekadvies…?

Een adviseur van een bank of van een hypotheek-verkoop-organisatie (bijv. Hypotheker, Hypotheekshop, Huis&Hypotheek of tussenpersoon) beziet jouw financiële situatie en zal een adviesrapport voor je opstellen. Hij vraagt alle benodigde stukken bij je op; controleert deze en zorgt dat ze naar de gekozen bank verzonden worden.
Deze dienstverlening behoort in de markt tot de duurste trajecten. De kosten voor advies plus afsluiten variëren bij tussenpersonen en hypotheekketens tussen ongeveer EURO 1.750 tot zelfs EURO 5.000. Bij een  hypotheekadviseur van een bank ben je met ongeveer EURO 1.500 tot EURO 3.000 iets minder duur uit. Dat is ook wel logisch want bijv. een Rabobank-adviseur biedt je alleen hypotheken aan, afkomstig uit de eigen Rabobank-etalage.
Je  kunt de advies- en bemiddelingskosten van de hypotheekadviseur terugvinden op zijn dienstverleningsdocumenten voor hypotheek én risicoverzekering. Die kosten hoor je te krijgen van de hypotheekadviseur voorafgaand aan het adviestraject.
Zo niet, vraag er dan naar.

Of regel je veel zelf?

Je kunt als starter op de woningmarkt, steeds meer zelf doen; ook voor je (eerste) hypotheekaanvraag.

Beetje eng?
Elke hypotheekaanvraag is weer anders. De hulp van een hypotheekcoach kan dus goed van pas komen.
Hypotheekcoaching betekent goed en ook nog eens voordelig afsluiten van je hypotheek .
Ik reik je de gereedschappen aan die een hypotheekadviseur ook gebruikt.

 Je leert  hoe het eigenlijk werkt met een hypotheek en tegelijk ben je ook nog eens een stuk goedkoper uit.